Skip to main content

Als je hoger in Google wilt komen en meer omzet wilt draaien, dan is Dunefields het bedrijf voor jou. Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van websites en webwinkels zodat ze een toppositie kunnen bereiken.

Met onze uitgebreide eigen ervaring als eigenaar van meerdere e-commerce bedrijven weten we wat er nodig is om niet alleen vindbaar te worden, maar ook conversie optimalisatie te creëren, en te zorgen voor de juiste branding.

Dat is precies waar Vintage Masters om de hoek komt kijken: we hebben een bedrijf opgezet in een nichemarkt zonder enige kennis over die markt;

Het Project

Dunefields is gespecialiseerd in het optimaliseren van websites en webshops voor het ranken in Google (SEO). Wij zorgen daarnaast, door onze uitgebreide eigen ervaringen in e-commerce, voor conversie-optimalisatie en branding.

Wij willen graag laten zien wat we kunnen, met echte resultaten en ons eigen geïnvesteerde geld. Zodat jij zeker weet dat je bij ons aan het juiste adres bent.

Voor ons eigen project, Vintage Masters, was het idee om zonder ervaring in de horlogewereld een internationale (online) speler op te zetten in een nichemarkt. De focus lag (en ligt) hierbij op de online aanwezigheid en vindbaarheid van Vintage Masters.

Het Bedrijf

Vintage Masters is een toonaangevende aanbieder van authentieke vintage Omega horloges. We hebben inmiddels honderden horloges verkocht en tientallen lovende beoordelingen ontvangen.

vintage omega speedmaster driving gloves

Onze klanten vertrouwen ons omdat we alleen horloges van de hoogste kwaliteit verkopen. We zijn gespecialiseerd in het verkopen van vintage Omega horloges. Inmiddels heeft Vintage Masters ook een fysieke locatie in het centrum van Groningen, toevallig ook het kantoor van Dunefields 😉

Het Probleem

Vintage Masters is opgestart zonder ervaring in de horlogewereld. Er was geen site, er waren geen socials, het is vanaf de grond af opgebouwd. Voor ons de uitdaging om ervoor te zorgen dat dit nieuwe bedrijf de, toch wel gesloten, horlogemarkt binnen zou treden en op korte termijn een internationale speler zou worden.

De uitdaging bij vintage horloges, of überhaupt bij high-end artikelen, is dat je de klant moet overtuigen van je betrouwbaarheid. Dit is een project van de lange adem. Je moet een bepaalde autoriteit uitstralen en vertrouwen wekken door je on- en offline aanwezigheid.

De Oplossing

Toen wij begonnen met Vintage Masters, zorgden we ervoor dat we ons op de juiste zoekwoorden richtten en de website voor die zoekwoorden optimaliseerden. We creëerden ook een sterke link-building strategie die heeft geholpen om de autoriteit van de website en de positie in zoekmachines te verbeteren. Als gevolg daarvan heeft Vintage Masters een gestage toename van verkeer en verkoop gezien.

Vrijwel enkel organisch (niet betaald) verkeer.

Verder hebben we ons gericht op branding. De site en socials moeten rijmen met wat je wil uitstralen. We hebben direct gekozen voor het uitbesteden van onze foto’s aan Deon Prins (Done By Deon). Een professionele fotograaf met een indrukwekkend portfolio in de automotive en het luxe-artikelen segment.

De volledige branding van website en socials moest autoriteit en vertrouwen uitstralen in een luxe markt. Er is gekozen voor donkere kleuren, veel visuals en reviews op meerdere plekken. Verder wordt de ervaring direct persoonlijk door het zien van het gezicht achter het bedrijf.

Voor een awareness campagne op social media hebben we Luke Millar van Onpressive ingeschakeld, daarnaast hebben we een prachtige sfeer en lifestyle campagne gehouden met video’s van Hessel Sytema (Cynema).

De Resultaten

We hebben een verbazingwekkende groei gezien sinds de start. Dunefields heeft Vintage Masters geholpen de bezoekersaantallen elke maand gemiddeld met meer dan 20% en de omzet jaarlijks met meer dan 200% te laten groeien. Verder is het bouncepercentage drastisch verlaagd en het aantal paginaweergaven enorm gestegen. Het bouncepercentage is het aandeel van je bezoekers dat maar één pagina bekijkt en dan weer vertrekt. Hoe lager deze is hoe meer pagina’s een bezoeker dus bekijkt.

vintagemasters bezoekers
Bezoekersstijging Vintage Masters t.o.v. dezelfde periode een jaar eerder.

We zijn nog altijd bezig om Vintage Masters aan de top te houden, en we blijven indrukwekkende resultaten zien. Dankzij het harde werk en de expertise van het team is Vintage Masters nu één van de top online vintage horlogewinkels in Europa. Het doel is om de grootste aanbieder van vintage Omega horloges ter wereld te worden.

Conclusie

Dit voorbeeld laat zien wat Dunefields voor jouw bedrijf kan betekenen. Wij hebben de ervaring en expertise om je te helpen je bedrijf online te laten groeien.

Als je op zoek bent naar een SEO partner die je kan helpen geweldige resultaten te behalen zoals we bij VintageMasters hebben gedaan, neem dan vandaag nog contact op met Dunefields. We helpen je graag om je bedrijf te laten groeien en je doelen te bereiken.

Laat hieronder je gegevens en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen:

Close Menu

Hoe kom jij online over?

Neem contact op:

Dunefields

Oosterstraat 17

9711 NN, Groningen

T: +31 6 83 65 22 34
E: hello@dunefields.com